- Štítky blogu
Email pro vaše novinky
Co je nového:
- Úvod
- blog
blog
Nejnovější články

05.10.2022
gurmánské zážitky
PAELLA je tradiční pokrm španělské kuchyně pojmenovaný po široké kovové pánvi na které se nejen připravuje ale i podává. Nepřehlédnutelná smaltovaná pánev nebo pánev z leštěné oceli přímo ze španělské Valencie využívaná v domácnostech ale i v restauracích a pohostinství a má vysokou životnost.

18.08.2022
gurmánské zážitky
Gulyás - klasický typický pokrm maďarské kuchyně. Ale pozor, nejde o guláš se šesti jaký známe z české hospody. Jedná se v podstatě o vydatnou polévku z hovězího masa, cibule a brambor spolu s pálivou paprikou.

18.08.2022
cestování
Zdejší malebné domy lákají k bezcílným procházkám a desítky zdejších muzeí a galerií zase k poznávání tvorby předních maďarských umělců. Ti se totiž ve Szentendru rádi usazovali a dodnes usazují. Stylové restaurace ve Szentendru nabízejí speciality místní kuchyně a to jsou různé guláše.

18.08.2022
cestování
Opékání je jednou z nejčastějších úprav - špekáček se pro tyto účely nařezává, což jednak zlepšuje jeho chuť a zrychluje přehřátí, jednak zmenšuje tučnost pokrmu. Opečený špekáček je sytě červenohnědý, s příjemným leskem střevíčku, bez stop vytváření "chlebové kůrky".

18.08.2022
recepty
V kotlíku nad ohněm uvařený pikantní guláš z vepřového a hovězího masa, zeleniny a dalších ingrediencí. Chutný, voňavý kouřem, plný masa, které se doslova rozplývá na jazyku. Vychutnat si ho můžu jen tak s Chlebem Nebo třeba s knedlem. Někdo dá zas raději přednost těstovinám.