Logo
Rádi Vám poradíme. Zavolejte.
08:00 - 18:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Email pro vaše novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Gurmánské zážitky
  4. Paella - tradiční pokrm španělské kuchyně

Paella - tradiční pokrm španělské kuchyně

PAELLA je tradiční pokrm španělské kuchyně pojmenovaný po široké kovové pánvi na které se nejen připravuje ale i podává. Nepřehlédnutelná smaltovaná pánev Paella nebo pánev Paella z leštěné oceli přímo ze španělské Valencie využívaná v domácnostech ale i v restauracích a pohostinství má vysokou životnost díky neuvěřitelné odolnosti materiálu. Pánev se nezdeformuje, ani když je vystavena přímému ohni.  Pánev je vyrobena z leštěné oceli s následnou keramickou povrchovou úpravou tzv. smaltováníPaella pánve jsou vhodné pro vaření na plynových vařičích ale také přímo otevřená ohniště nebo pánve Paella na grilovacích roštech protože se u nich snadno reguluje intenzita plamene. Za tímto účelem najdete v naší nabídce zvláště vhodné hořáky Garcima o různých velikostech a výkonech. V kombinaci s vhodným stojanem lze vytvořit Paella soupravy podle vašich potřeb. Základní ingrediencí paelly je španělská kulatozrnná rýže, zelenina králičí nebo kuřecí maso a mořské plody a receptů a variant je nepřeberné množství. Je to opravdová lahůdka z jedné pánve. Na oslavu těchto pokrmů se každoročně koná Mezinárodní den paelly - WORLD PAELLA DAY. Den, ve kterém Valencijci sdílejí své skvělé jídlo, recepty i přísady se zbytkem světa. Tento pokrm totiž už dávno překročil všechny hranice a s osmi miliony každoročních vyhledávání na internetu, z něj činí čtvrté nejdůležitější jídlo na planetě.

Recept pro vás:    Paella s kuřecím masem (4 porce)

Ingredience:

8           stroužků česnek
1           snítka šafrán
1           lžička kurkuma
1 ks       citrón
100 ml  olivový olej
8           šálků       kuřecí vývar
1           lžička      paprika červená
1 ks       paprika červená
1 ks       paprika žlutá
0.5        lžičky pálivá paprika
1           šálek suché bílé víno
1 ks       jarní cibulka
2 ks       červená cibule
4           šálky kulatozrnná rýže
400 g    krájená rajčata Valfrutta
4 ks       kuřecí stehenní řízek bez kůže

Postup přípravy:

1. Červenou cibuli pokrájejte na měsíčky, papriky na kostičky velikosti sousta. V hluboké pánvi rozpalte olej, cibuli a papriky na něm krátce zprudka opečte a dejte stranou. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky, osolené opepřené a lehce zaprášené kurkumou. Jakmile maso začne restovaním hnědnout, vraťte do pánve orestované papriky a cibuli. V této fázi přisypte rýži a za stálého míchání nechte zrnka zesklovatět.

2. Přilijte víno a krátce promíchejte, než se odpaří, poté vlijte konzervu krájených rajčat. Nyní krátce orestujte, přidejte šafrán, sladkou a pálivou papriku. Promíchejte a přilijte část vývaru. Zmírněte plamen a po odpaření části vývaru přilijte zbytek. Znovu krátce promíchejte a nechte bez míchání rýži dovařit na opravdu mírném plameni. Zhruba 8 minut před koncem vaření zapíchejte do rýže po obvodu pánve a doprostřed celé stroužky česneku a na měsíčky pokrájený citron i s kůrou. Česnek během posledních minut v pánvi změkne a zesládne. Citron dodá pokrmu vynikající chuť. Jakmile je rýže měkká, přikryjte pánev alobalem a nechte alespoň 10 minut odpočinout. Veškeré tekutiny se stačí tímto postupem vsáknout do rýže.

3. Paellu servírujte posypanou čerstvou jarní cibulkou.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

                                                                                                                                 

Proč nakupovat u nás
Nejširší sortiment kotlů a kotlíků v ČR
Veškeré nabízené zboží je skladem 
Zboží expedujeme obratem do 24 hodin
Objednávky také po telefonu a mailem
Cenové nabídky při velkých nákupech
Jsme na trhu od roku 2004
Ověřeno zákazníky

 

Kontaktní informace
Logo
www.gulasovekotliky.cz
Miroslava Elsnerová
Miroslava Elsnerová
08:00 - 18:00
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz