- Kategorie blogu
- Recepty
- Chataření a chalupaření
- Cestování
- Gurmánské zážitky
- Štítky blogu
KOTLÍKY NA GULÁŠ, TROJNOŽKY, KOTLINY PÁRTY A PAELLA PÁNVE
KOTLE A KOTLINY NA DOMÁCÍ ZABÍJAČKU A JEJICH SOUPRAVY
DOMÁCÍ UDÍRNY A ZAHRADNÍ GRILY GRILOVACÍ ROŠTY PÁNVE PLÁTY
KUCHYNĚ A NÁDOBÍ, VAŘICE, NÁŘADÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ
SMALTOVANÉ NÁDOBÍ, HRNCE, KASTROLY, SOUPRAVY NÁDOBÍ
Proč relaxovat chozením do přírody
Každého z nás jistě napadne, jestli je opečený špekáček opravdu tak příšerně nezdravý, jak ho dietologové a odborníci na zdravou výživu prezentují. Pokud si tuto opečenou či grilovanou pochoutku nebudete dopřávat každý týden, jednou za čas se jí konzumace dá omluvit. Nezkažete však kvalitní špekáček nesprávnou přípravou či samotnou tepelnou úpravou. Ještě před tím, než špekáček nabodne na opékací vidličky, ho nařízněte do kříže z obou stran zhruba do jedné třetiny. Mějte na paměti, že špekáčky by se neměly nikdy opékat na přímém ohni, pouze v proudu horkého vzduchu, který z ohniště stoupá nahoru. Přestože je tento proces poměrně zdlouhavý, nepodceňuje ho. Špekáček se musí rovnoměrně propéct ze všech stran a to na povrchu i uprostřed. Jakmile bude špekáček opečený do zlatova, je ta správná doba pro jeho konzumaci.