Logo
Rádi Vám poradíme. Zavolejte.
08:00 - 18:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Email pro vaše novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty
  4. Recept na cikánský guláš
18.08.2022
Recepty

Recept na cikánský guláš

Klasický guláš na ohni vařený je u nás oblíbený, ale větší oblibě se začíná těšit i jeho podoba s červenými paprikami. Chuť samotných drápků se do omáčky krásně promítne a díky nim to není úplně obyčejný guláš, ale takový, jehož chuť vás osloví. Vychutnat si ho můžete s vaší oblíbenou přílohou, u našich dětí jsou to těstoviny.

ingredience

600 g předního hovězího masa
600 g vepřového plecka
300 g cibule
100 g masti
5 ks větších stroužků česneku
3 ks masné barevné papriky
3 ks rajčat
2 ks pikantní klobásy (maďarská, cikánská ... . . . . . . . . . . . .)
5-8 lžic rajčatového přetlaku
2-3 lžíce mleté pálivé papriky
2 lžíce mletého černého koření
1 lžíce majoránky
1,5-2 l vývaru z kostí nebo vody a 3-4 ks bujónu
0,4 l červeného vína a sůl

postup:

1. Do kotlíku zavěšeného na trojnožce nad ohněm dáme mast, jakmile se rozpustí, nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli

2. Až cibule sklovita, přidáme rajčatový přetlak a na velké kostky nakrájené maso, hojně osolíme, okořeníme černým kořením a pálivou paprikou, jakmile se maso zatáhne, kotlík zalejeme červeným vínem a vývarem

3. Vaříme v kotlíku na oheň, až obě masa mírně změknou, tak 90 minut, občas pokrm zamícháme

4. V této fázi do kotlíku hodíme na osminky nakrájená rajčata a papriky nakrájené na proužky, také na kolečka pokrájené klobásky

5. Guláš okořeníme černým kořením, majoránem a dochutíme přelisovaným česnekem, případně solí, opět necháme ještě tak 30 minut povařit a můžeme podávat nejlépe s čerstvým chlebem nebo vařenými bramborami.

Doporučení:  Tento recept má snad tisíce obměn, například se kombinují i jiné druhy masa, jako maso kuřecí, barání, králík... Také zelenina se používá, což se právě urodila na poli, včetně brambor. Často se do guláše tohoto typu přidávají i čerstvé bylinky. Víno lze nahradit i destilátem, jen se použije přiměřené množství, známe je i variantu s pivem.

Poznámka.  Tento pokrm má kořeny v Maďarsku, tam k přípravě gulášů používají pravou pikantní maďarskou papriku, která má úžasnou osobitou chuť.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

                                                                                                                                 

Proč nakupovat u nás
Nejširší sortiment kotlů a kotlíků v ČR
Veškeré nabízené zboží je skladem 
Zboží expedujeme obratem do 24 hodin
Objednávky také po telefonu a mailem
Cenové nabídky při velkých nákupech
Jsme na trhu od roku 2004
Ověřeno zákazníky

 

Kontaktní informace
Logo
www.gulasovekotliky.cz
Miroslava Elsnerová
Miroslava Elsnerová
08:00 - 18:00
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz